Home » Activiteiten » Blog/nieuws » Archief: Groepen 3 en 4 Mattheusschool Galder bezoeken de bibliotheek

Archief: Groepen 3 en 4 Mattheusschool Galder bezoeken de bibliotheek

Gepubliceerd op 30 januari 2018 om 10:03

De kinderen voerden opdrachten uit om vertrouwd te raken met de bibliotheek

Groep 3-4 Mattheusschool bezoekt Bibliotheek Alphen-Chaam

Door de griep waren er een paar afwezig woensdag 24 januari, maar toch nog bijna 20 enthousiaste kinderen stortten zich op de opdrachten, die voor hen klaarstonden.

Maar eerst maakten ze kennis met de grote diversiteit aan boeken. Ze hadden al snel het grootste boek, het dikste boek en boeken met grote letters gevonden. En een cd’tje als boek?

Ze zochten samen iets over voetbal, een hele klus om er eentje tussen al die informatieboeken te ontdekken. Het lukte ze wel.

Het verschil tussen een bibliotheek en een boekwinkel konden ze haarfijn uitleggen.

Voor groep 3 waren er opdrachten om een zin in een bepaald boek te zoeken. Sommige kinderen hadden, in de korte tijd die er voor stond, al meer dan vijf zinnen gevonden!

Groep 4 moest zelf al op zoek naar een A-boek van een schrijver. Als ze het goede boek gevonden hadden, kregen ze hierover weer een vraag. Er werd keihard gewerkt.

Na al dat geploeter was er dan toch nog een glaasje fris met een koekje. Juffrouw Sandra las daarna voor uit “De wereld van de Gorgels”. Genieten van een mooi verhaal is nog steeds van alle tijden.

We hopen deze kinderen nog eens terug te zien met hun ouders. Onze collectie jeugdboeken is, net als die voor de volwassenen, in de afgelopen tijd enorm uitgebreid. En een pasje voor kinderen tot 18 jaar is nog steeds gratis. Volwassenen kunnen lid worden voor slechts 30 euro. Geen tijd om de boeken terug te brengen? Geen probleem, want via de website of de AuraLibrary app kunt u ze gewoon verlengen. Dan kunt u ze later alsnog afgeven in het dorpshuis De Leeuwerik. Wij zorgen ervoor dat de boeken weer ingeleverd worden.

Graag tot ziens in de Bibliotheek Alphen-Chaam!


«   »