Home » Activiteiten » Meer met taal

Moeite hebben met lezen, schrijven en of rekenen?

In deze video zie je 3 lokale dames. Zij vertellen over wat het hen heeft gebracht om beter te kunnen lezen, schrijven, rekenen en/of met de computer te kunnen werken.

Herken jij je in deze video of ken je iemand die ook moeite heeft met lezen en schrijven? Wijs hem of haar gerust de weg naar het Taalhuis! Samen bekijken we wat jij wilt leren, hoe jij graag leert en brengen we je in contact met mensen die jou verder kunnen helpen. Bel of mail voor een afspraak of meer informatie: 06-18 51 69 89 / 088-60 50 604 of abg@taalhuis.nl.

TAALHUIS IN ALPHEN-CHAAM

Beter leren lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer? Dat doen we vanaf nu in Alphen-Chaam! Vind jij dit ook moeilijk? Of ken je iemand die het moeilijk vindt? Kom dan naar het Taalhuis in Alphen of in Chaam. Je kunt ook bellen of appen naar 06 18 51 69 89 of 088 605 06 04. Of mail naar abg@taalhuismb.nl.

Samen bekijken we wat jij wilt leren en brengen we je in contact met mensen die jou verder kunnen helpen.

Op donderdag van 12.30 - 13.30 uur op de even weken in bibliotheek Alphen-Chaam 

en op donderdag van 10.30 - 11.30 uur op de oneven weken in Trefpunt Alphen.

Taalmaatjes project

Eén op de 9 mensen in Nederland is laaggeletterd. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen of hebben niet genoeg digitale vaardigheden om mee te kunnen doen aan onze samenleving.

In het Taalmaatjes project, een samenwerking tussen de vrijwilligers Bibliotheek Alphen/Chaam, Theek 5 en de gemeente Alphen/Chaam, worden vrijwillige Taalmaatjes gekoppeld aan een taalvrager. Zij oefenen eens per week een uurtje met de Nederlands taal. Doel hiervan is dat de taalvaardigheid van de deelnemers verbetert en hun angst om te lezen of te schrijven afneemt. Zo kunnen zij meer van hun ambities waar maken. Of het nu gaat om de ontspanning ervaren van een boek lezen, het nieuws bijhouden, een scholing volgen op het werk of kinderen helpen bij hun schooltaken.

Wilt u meer informatie over dit project, dan kunt u contact opnemen met Sandrijn van der Voort, informatiemedewerker Theek 5 via 06-18519707 of via mail: s.vandervoort@theek5.nl. We zoeken nog Taalmaatjes. Klik hiervoor de vacature

 

Praatpunt

Binnenkort biedt de Vrijwilligers Bibliotheek Alphen/Chaam onderdak aan een heus Praatpuntcafé. Iedere vrijdagochtend tussen 9.00 en 11.00 is iedereen welkom die wil oefenen met de Nederlandse taal en (nieuwe) buurtgenoten wil ontmoeten. Onderwerp van gesprek zijn actualiteiten, nieuwtjes uit de buurt en natuurlijk de taal zelf. Een groepje vaste vrijwilligers begeleid de groep en zorgt voor structuur, oefenmaterialen en een kopje koffie of thee met iets lekkers. Wil je dus je taalvaardigheden uitbreiden of ben je nieuwsgierig naar andere culturen en wil je nieuwe contacten opdoen? Kom dan meedoen in het Praatpuntcafé. Wie weet welke nieuwe ervaring je deze keer opdoet!

PS: we zoeken nog vrijwilligers die het Taalcafé mee willen begeleiden. Interesse? Klik hier voor de vacature….