Home » Blog/nieuws
April 2022
Februari 2022
Januari 2022

De keuze van de boekencommissie januari 2022

Elke maand komt de boekencommissie van de bibliotheek Alphen - Chaam bij elkaar om de lijsten met nieuw verschenen boeken door te nemen. Aangevuld met suggesties van trouwe bieb-bezoekers bestellen zij nieuwe boeken. De boekencommissie bestaat uit 4 personen: Tini van Roozendaal, Ria Verkooijen, Marianne Nugteren en Frans A. Brocatus. Elk lid van de commissie heeft een beetje zijn of haar specialiteit. In 2020 hebben zij het plan opgevat om op gepaste tijdstippen in Ons Weekblad een keuze van de boekencommissie te publiceren.

Lees meer »
November 2021
Oktober 2021

Bibliotheek Alphen-Chaam viert 1e lustrum

Afgelopen zaterdag 9 oktober werd het 1e bestaanslustrum gevierd van de Stichting Bibliotheek Alphen-Chaam. Die namiddag opende burgemeester Minses de feestelijke jubileumbijeenkomst in het SKAC-gebouw aan de Gilzeweg, waar de bibliotheek gevestigd is. Zo’n veertig genodigden woonden het lustrumfeest bij. Voor de oprichting in 2016 was er de bibliotheek Theek 5. Toen de subsidiering daarvan ophield besloot de Dorpsraad Chaam een vrijwilligersbibliotheek op te zetten met een beperkte subsidie. Een gouden greep!

Lees meer »

De keuze van de boekencommissie oktober 2021

Elke maand komt de boekencommissie van de bibliotheek Alphen – Chaam bij elkaar om de lijsten met nieuw verschenen boeken door te nemen. Aangevuld met suggesties van trouwe bieb-bezoekers bestellen zij nieuwe boeken. Alle lezers kunnen pas verschenen boeken van hun gading vinden. De boekencommissie bestaat uit 4 personen t.w. Tini van Roozendaal, Ria Verkooijen, Marianne Nugteren en Frans A. Brocatus. Elk lid van de commissie heeft een beetje zijn of haar specialiteit. Kinder- en jeugdboeken, thrillers, Nederlandstalige en vertaalde literatuur, non-fictie, reisboeken, wetenschappelijke werken,...

Lees meer »