Home » Blog/nieuws » Raad stemt in met voorstel Stichting Bibliotheek Alphen-Chaam i.o.

Raad stemt in met voorstel Stichting Bibliotheek Alphen-Chaam i.o.

Gepubliceerd op 26 juni 2016 13:08

In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 23 juni 2016 werd het voorstel van de Stichting Bibliotheek Alphen-Chaam i.o. besproken.

De discussie ging niet zo zeer over het inhoudelijk deel van het voorstel (scenario 6) van de Stichting Bibliotheek Alphen-Chaam i.o., maar meer over de onduidelijkheid van de € 50 extra contributie per jaar voor inwoners uit Alphen-Chaam die gebruik willen maken van de bibliotheek in Baarle-Nassau.

Wethouder mevr. Janssen had bij haar toelichting haar complimenten al uitgesproken voor het vele, maar vooral de kwaliteit van het werk van de bestuursleden van de stichting in oprichting. Na wat babylonische spraakverwarring werd er uiteindelijk met 9 stemmen voor (GBA, CDA, GSU) en 3 stemmen tegen (GBSV, VVD) het voorstel aangenomen.

In het kort komt het erop neer dat vanaf 1 juli 2016 de werkzaamheden worden uitgevoerd door de Stichting Bibliotheek Alphen-Chaam. Tientallen vrijwilligers hebben hun medewerking toegezegd om de taken op zich te nemen. Er zal geen gebruik meer worden gemaakt van de organisatie Theek5. De collectie boeken blijft op de locatie aan de Gilzeweg 12 te Chaam en vanuit hier zal het uitgiftepunt in De Leeuwerik in Galder worden bediend. De gemeente zal onderzoek doen in hoeverre er in Alphen behoefte is aan een uitgiftepunt.

»