Home » Blog/nieuws » Sinterklaasmiddag met TaalZin in de bibliotheek Chaam

Sinterklaasmiddag met TaalZin in de bibliotheek Chaam

Gepubliceerd op 30 november 2016 10:47

Marlies Beliƫn, coƶrdinator van TaalZin, schreef het verslag over de gezellige middag.

Gezellige middag met TaalZin in de Bieb van Chaam

Marlies Beliën, (TaalZin) 29 november 2016

Zaterdagmiddag 26 november hebben de kinderen die meedoen met voorleesproject TaalZin van de gemeente Alphen-Chaam een gezellige Sinterklaasmiddag gehad. De kinderen uit Galder, Chaam en Alphen met hun ouders, de voorlezers, vrijwilligers van de Bibliotheek Chaam, de coördinator van TaalZin en de ambassadeur van TaalZin, mevrouw Maartje Heymann, waren uitgenodigd voor deze middag.

Een kwartier later dan gepland was, wordt de middag geopend met een welkomstwoord door de coördinator van TaalZin Marlies Beliën. En dan kan Ruud Ringers beginnen met de poppenkastvoorstelling.

Het is een poppenkastvoorstelling met Sinterklaas, Zwarte Piet, het paard van Sinterklaas en een zeerover. Het verhaal speelt zich af op de stoomboot. De boot is stuurloos geworden, omdat de stuurman Piet zeeziek is geworden en er een zeerover aan boord is. Uiteindelijk wil de zeerover de Sint helpen en wordt hij de kapitein van de boot. De reis van de Sint kan nu weer richting de Bibliotheek van Chaam gaan.

Terwijl men wacht tot de boot in Chaam aankomt, is er voor alle aanwezigen iets te drinken en strooigoed en speculaas. Na de pauze is de stoomboot gearriveerd. De Sint heeft cadeautjes voor alle kinderen bij zich en deelt die uit. De kinderen wachten met uitpakken totdat iedereen zijn pakje heeft gekregen. En dan mogen ze allemaal tegelijk hun presentje openmaken.

Tenslotte gaan alle kinderen met hun boek op de foto.

Deze middag konden we organiseren dankzij de sponsoring van Rabobank Wereldidee van de cadeaus. De AH in Chaam heeft de koekjes en snoepgoed geschonken, de Bruna heeft voor ons de boeken uitgezocht en mooi verpakt en de vrijwilligers van de Bibliotheek en van het SKAC hebben de middag goed verzorgd.

Deze middag is gezamenlijk georganiseerd door TaalZin en de Bibliotheek Chaam.