Home » Blog/nieuws » Sinterklaas Ahoi

Sinterklaas Ahoi

Gepubliceerd op 1 december 2017 10:00

Eind november kwamen de kleuters van De Driesprong naar de bibliotheek om voorgelezen te worden

Op woensdagochtend 29 november om 9.00 uur, als het nog een beetje donker is en het heerlijk avondje nog niet is gekomen, meldt een groep kleuters zich bij de bibliotheek in Chaam. Ze hebben er zin in, want juf Marij Gulickx van De Driesprong presenteert vandaag het boek 'Sinterklaas Ahoi' van Ted van Lieshout.

Over de boot van Sinterklaas, die door het enorme gewicht van alle cadeautjes dreigt te zinken. De Pieten gooien dan maar de pakjes overboord, zodat de zeebewoners getrakteerd worden. Maar wat moet een haai nu met een zwemband en een zeemeermin met sokken?

De kinderen vinden het geweldig, genieten van het verhaal. Ze zwaaien met hun handen, stampen met de voeten en zeggen versjes op. Na zo’n enerverend verhaal kunnen ze gelukkig weer wat bijkomen met een glaasje ranja met speculaasje.

Bedankt juf Marij voor deze prachtige presentatie!