Home » Blog/nieuws » De Driesprong op bieb verkenning

De Driesprong op bieb verkenning

Gepubliceerd op 24 januari 2019 om 16:45

Waar staat in de bibliotheek Alphen-Chaam het boek ‘Heks in de klas’ van Marjolein Snoeij? Zou u dat kunnen vinden?

Toch een opdracht voor de leerlingen uit groep 3 van De Driesprong, die dinsdag 15 januari hun eerste biebinstructie kregen. Het alfabet was bekend, dus het begin was er al.  

Met hulp van de leerkracht, enkele ouders en vrijwilligers van de bibliotheek gingen de kinderen enthousiast aan de slag met de verschillende opdrachten, waarvan ‘Zoek een boek’ er dus eentje was. In de ballenbak zaten weer andere opdrachten verstopt. ‘Waar kun je een boek vinden over knutselen?’ of ‘Waar is de nooduitgang?’

Een heleboel boeken voor beginnende lezers lagen op de grote tafel en in elk exemplaar moest een bepaalde zin gezocht worden. Zowaar een hele klus! Omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn, was er nog een leuk woordspel. En uiteraard op het eind nog wat lekkers om bij te komen van de inspanningen.

Beginnende lezers zijn voor de bibliotheek een belangrijke doelgroep. Plezier in zelf lezen ontwikkelt zich op deze leeftijd. We hebben dan ook een groot assortiment boekjes voor elk leesniveau; de meeste aangeschaft in de afgelopen twee jaar. De vrijwilligers die er werken helpen u met liefde en plezier. Graag zien we u met uw kind nog eens terug in de bibliotheek. Een pasje is gratis voor iedereen onder de 18 jaar.


«   »