Home » Blog/nieuws » De Driesprong zoekt een boek

De Driesprong zoekt een boek

Gepubliceerd op 11 november 2018 om 17:30

Ongeveer 13000 boeken zijn er te vinden in de bibliotheek Alphen-Chaam. Maar hoe vind je in al die volle boekenkasten dat ene boek?

Laat dat nou vorige week woensdag precies de opdracht zijn voor de kinderen van groep 6.  In drie korte workshops gingen ze leren hoe je dat aanpakt.

Allereerst bij de leesboeken voor de jeugd, die gerangschikt zijn op naam van de schrijver. Zoek het boek waarvan je de titel krijgt in de kast en om te bewijzen dat je het echt gevonden hebt moet je er een vraag over beantwoorden. Met het alfabet in het achterhoofd kom je al een heel eind.

Bij de volgende workshop moeten de kinderen met behulp van de computer boeken zoeken in de collectie van de bieb. Wie is de schrijver, van welk niveau is het boek, is het uitgeleend enz. Iets wat je thuis op de computer ook kunt doen!

Tenslotte zijn de informatieboeken aan de beurt. Best wel ingewikkeld , want die zijn anders gerangschikt. Als je iets meer over “piloten” wil weten, moet je eerst bepalen in welke rubriek dit  onderwerp valt. Vervolgens moet je dan nog binnen die rubriek op volgorde van onderwerp gaan zoeken.

Best wel lastig, maar de kinderen hebben keihard en vol enthousiasme gewerkt. De tijd was telkens eigenlijk te kort. Een heel leerzame ochtend, mede mogelijk gemaakt door een aantal al even enthousiaste vrijwilligers van onze bieb.


«   »