Home » Blog/nieuws » Moet jij ook boeken lezen voor je lijst Nederlands?

Moet jij ook boeken lezen voor je lijst Nederlands?

Gepubliceerd op 8 maart 2019 om 13:10

Zit jij op het Voortgezet Onderwijs en vind je het moeilijk om een leuk boek te vinden dat ook nog eens geschikt is voor je boekenlijst Nederlands? Dan kan de bibliotheek Alphen- Chaam je daar heel goed mee helpen. Sinds kort hebben wij vrijwel alle boeken die te vinden zijn in de lijsten van www.lezenvoordelijst.nl

Misschien ben je er al bekend mee, want heel veel middelbare scholen maken al gebruik van deze boekenlijsten. Op bovenstaande site kies je een leeftijdscategorie. In het algemeen geldt: zit je in het eerste, tweede of derde jaar dan is dat de categorie 12-15 jaar. Vierde klas of hoger: 15-18 jaar. Daarna bepaal je aan de hand van een paar vragen welk niveau van lezen je hebt. Je krijgt een aantal boeken voorgeschoteld en dan kun je je keuze maken. Bij elk boek vind je een uitgebreide beschrijving, zodat je al een beetje kunt bepalen of het iets voor jou is.

Als je een boek gevonden hebt kun je dat ophalen bij onze bibliotheek. Moet je wel lid zijn of lid worden. Dat laatste is niet zo moeilijk, want een lidmaatschap is gratis tot je 18e jaar. Lid worden  kan via  www.bibliotheekalphenchaam.nl  Onder de menuknop “Aanmelden” staat een formulier dat je kunt downloaden en printen. Vul het in en neem het mee naar de bieb (openingstijden staan ook op de site). Je krijgt meteen je pasje mee en ook je eerste boek. Eenmaal lid kun je gebruik maken van de app AuraLibrary. Heel handig want met deze app kun je thuis de boeken voor jouw lijst opzoeken en meteen reserveren. Wij zorgen dan dat het voor je apart wordt gelegd zodat je zelf niet hoeft te zoeken in de bibliotheek.

De vrijwilligers van de bibliotheek Alphen-Chaam staan voor je klaar. Vind je het bijvoorbeeld lastig om je leesniveau te bepalen, dan doen we dat samen met jou. Of weet je wel je niveau maar kun je je boek niet vinden: spreek ons aan. Zo kan lezen nog eens heel leuk worden.


«   »