Home » Blog/nieuws » BIJEENKOMST BOEKENWEEK IN DE BIBLIOTHEEK ALPHEN-CHAAM EEN SUCCES

BIJEENKOMST BOEKENWEEK IN DE BIBLIOTHEEK ALPHEN-CHAAM EEN SUCCES

Gepubliceerd op 3 april 2019 om 13:11

In het kader van het boekenweek thema “de moeder de vrouw” organiseerde de bibliotheek Alphen-Chaam op donderdag 28 maart jl. een literaire kunstavond. De presentatie van deze avond was in handen van Ruud Ringers, kunsthistoricus en beeldhouwer en Frans A. Brocatus, dichter/schrijver.

De avond trok meer dan 50 belangstellenden die met plezier geluisterd hebben naar het enthousiaste verhaal met diapresentatie van Ruud Ringers. Zijn dia’s over de vrouw in de kunst door de eeuwen heen werden afgewisseld door gedichten. Frans A. Brocatus las enkele prachtige gedichten voor van verschillende vrouwelijke dichters, eveneens met de moeder de vrouw als onderwerp en met de insteek dat niemand beter over vrouwen kan schrijven dan vrouwen zelf.

De gasten werden verwelkomd met koffie of thee en in de pauze presenteerde het bestuur van de bibliotheek een glaasje prosecco om de boekenweek en het bestaan van de bibliotheek te vieren. Bruna Baarle Nassau was eveneens present met een boekenstand en het boekenweek geschenk (Jas van belofte van Jan Siebelink) en het boekenweek essay “Mijn moeders strijd” van Murat Isik.


«   »