Home » Blog/nieuws » Diederik van der Kwaak in de Bibliotheek Alphen- Chaam

Diederik van der Kwaak in de Bibliotheek Alphen- Chaam

Gepubliceerd op 16 april 2019 om 13:40

Iedereen heeft het lentetafereeltje vast wel eens gezien: moeder eend met een tiental kleine eendjes, waggelend richting sloot.

In het prentenboek van Martin Waddell is Diederik zo’n eendje dat net uit het ei is gekomen. Maar zijn moeder is nergens te bekennen. Er zijn wel andere dieren, maar geen van hen kan die rol vervullen. Als hij zachtjes zit te huilen, vindt zijn mama hem. De basisangst van kleuters en peuters om alleen gelaten te worden is dan ook het thema van dit boek.

Marij Gulickx van basisschool De Driesprong las het voor aan de kinderen van groep 1 en 2. Zoals gewoonlijk had ze haar antieke trapje en een passend decor meegenomen. En weer was het een prachtig schouwspel voor de kleuters, die hiervoor speciaal naar onze bibliotheek waren gekomen. Versjes over eendjes, liedjes en de bijbehorende bewegingen; het kwam allemaal aan bod.

Als toetje kregen ze van Bruna uit Baarle-Nassau een heuse goodiebag mee naar huis. Met daarin spullen die iets te maken hebben met de boeken over Kikker van Max Velthuijs.

Namens alle kleuters: hartelijk dank Marij voor je mooie optreden. Een fantastische promotie voor het prentenboek. De bibliotheek Alphen-Chaam heeft erg veel van deze  boeken voor baby’s, peuters en kleuters en we schaffen ook regelmatig nieuwe aan. Neem maar eens een kijkje op onze website waar u onze volledige collectie kunt vinden of nog beter: kom ze gewoon halen. En dat is nog helemaal gratis ook.


«   »