Home » Blog/nieuws » Cabaretière Karin Bruers komt de heropening van de bibliotheek Alphen-Chaam opluisteren op 2 november a.s.

Cabaretière Karin Bruers komt de heropening van de bibliotheek Alphen-Chaam opluisteren op 2 november a.s.

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 om 16:06

Cabaretière Karin Bruers komt de heropening van de bibliotheek Alphen-Chaam opluisteren op 2 november a.s.

Op zaterdag 2 november a.s. vindt de feestelijke heropening plaats van de vernieuwde bibliotheek Alphen-Chaam, van 15.00 – 17.00 uur. We hebben cabaretière Karin Bruers bereid gevonden om deze bijeenkomst luister bij te zetten met een korte cabaret voorstelling.  Zij zal om 16.00 uur optreden.

 

Karin Bruers is schrijfster en cabaretière. Ze is geboren en getogen Tilburgse. Ze heeft inmiddels  een flink aantal voorstellingen gegeven, is lid van de Comedytrain en bedenker van de Socialsofa en Socialsalon.

Schrijfster

In 2013 debuteerde ze met de verhalenbundel Brigadier oversteekmoeder, een boek met hilarische en herkenbare vertellingen over het alledaagse leven van een alleenstaande vrouw.  Op dit moment is ook haar tweede roman “Hongerzomer” bij de drukker.

In Nederland is Karin vooral bekend vanwege haar spraakmakende cabaretvoorstellingen, met titels zoals “Bruers for President”, “Waar was ik” en “Bruers haalt uit”.  In Brabant kreeg Karin vooral bekendheid door haar optreden in het programma Het Bènkske (officiële titel 3x3=8), uitgezonden door de regionale zender TV8. Hierin speelde zij het oude vrouwtje Bets.

Social sofa

We kennen allemaal het Bèngske op het Marktplein in Chaam. Het idee voor zo’n sociale sofa is afkomstig van Karin Bruers. Bij een politiek debat in Tilburg waar sociale verkilling ter sprake kwam, merkte Bruers op dat gewone bankjes waar mensen elkaar konden ontmoeten steeds verder uit het straatbeeld verdwenen waren. Daarop kwam ze met het idee om een symbolisch aantal van duizend bankjes ('bèngskes') in Tilburg te plaatsen. Het prototype hiervoor ontwierp Bruers zelf: de Social sofa (ook wel: Socialsofa). Haar idee werd opgepakt waardoor er door heel Tilburg inmiddels steeds meer in beton gegoten ('hufterproof') banken met verschillende afbeeldingen in de vorm van een chaise longue verschijnen.


«   »