Home » Blog/nieuws » Olivier en de Bibliotheek Alphen Chaam

Olivier en de Bibliotheek Alphen Chaam

Gepubliceerd op 3 november 2019 om 18:23

Prentenboeken en kleuters: een hele goede combi want aan fantasie geen gebrek. Dat het goed is voor de taalontwikkeling is algemeen bekend en vaak biedt het een opening tot een gesprek.

Een mooi voorbeeld daarvan is “Wat nu Olivier” van Phyllis Root. Het boek werd in de bieb voorgelezen door juffrouw Marij Gulickx voor de kleuters van De Driesprong. In het verhaal gaat Olivier, een jong beertje, achter een mooi geel blaadje aan dat van de boom is gevallen. Het is tenslotte herfst. Maar al hollend raakt hij de weg kwijt. Door heel hard te brullen, zodat zijn ouders het horen, weet hij de weg terug te vinden. Eenmaal thuis ziet hij een geel blaadje en …..

Verdwalen, je ouders uit het oog verliezen is iets wat kleuters heel erg aanspreekt. Bijna ieder van hen heeft het wel eens meegemaakt. Maar gelukkig maakt juf Marij van het voorlezen een waar feestje. Er wordt bij gezongen en van stilzitten is ook al geen sprake. Herfst en wind horen bij elkaar en zo komen ze bij vliegeren uit. Hun uiterste best doen ze om die vlieger onder controle te houden.

“Wat nu Olivier” is één van de vele prentenboeken ( ongeveer 1300) uit de collectie van de bieb. Over allerlei onderwerpen en de vrijwilligers helpen u met alle plezier om een geschikt boek te vinden. En die kunt u gratis lenen.

Wilt u zelf eens zien wat we zoal te bieden hebben aan boeken? Dat kan heel goed aanstaande zaterdag 2 november tijdens de feestelijke heropening van onze bieb. Van 3 tot 5 uur bent u, van groot tot klein, van harte welkom!


«   »