Home » Blog/nieuws » HEROPENING BIBLIOTHEEK ALPHEN-CHAAM DAVEREND SUCCES

HEROPENING BIBLIOTHEEK ALPHEN-CHAAM DAVEREND SUCCES

Gepubliceerd op 7 november 2019 om 15:05

Het besluit om het lidmaatschap van de bibliotheek voortaan gratis te maken sloeg in als een bom. Het werd meegedeeld door mevrouw Maartje Heymann, die als ambassadeur van Taalzin de bibliotheek officieel heeft heropend. Zij beschreef in het kort de uitgebreide collectie van de bibliotheek en de vele activiteiten die de bibliotheek allemaal verzorgt. En zij stimuleerde alle aanwezigen om gauw lid te worden: “nu het lidmaatschap voortaan gratis is, kan dit voor niemand meer een belemmering zijn”. Ook de mensen die nu al lid zijn hoeven vanaf 1 januari aanstaande geen lidmaatschapsgeld meer te betalen. Zelf schreef zij zich eveneens in als nieuw lid , samen met wethouder Ton Braspenning.

Ruim 140 mensen zijn afgekomen op de feestelijke heropening van de bibliotheek, niet alleen uit Chaam, maar ook uit Alphen en Galder. Ook de kinderen waren ruim vertegenwoordigd. Dankzij het schminken en de leuke ballonnen die zij kregen, was de middag voor hen ook een feestje.

Iedereen werd welkom geheten door de voorzitter, mevrouw Marianne Nugteren, die in het kort vertelde dat de geschiedenis van de bieb in Chaam er één is van knokken voor haar bestaansrecht. Nadat Theek 5 zich noodgedwongen terug moest trekken, omdat de gemeente niet voldoende subsidie meer verstrekte, was de keuze die gemaakt moest worden: géén bibliotheek of een vrijwilligersbibliotheek. Het werd dus dit laatste, met een team van 33 vrijwilligers is de bieb nu een goed draaiende voorziening geworden.

De aanwezigen hebben de vernieuwde bibliotheek kunnen bewonderen, en waren unaniem enthousiast over de nieuwe inrichting. Met een drankje en een hapje is dit gevierd. Na de opening was het woord aan cabaretière Karin Bruers. Zij vertelde dat zij behalve cabaretière ook schrijfster is. Karin vertelde over haar jeugd, en heeft daarnaast enkele hilarische passages voorgelezen uit haar verhalenbundel “Brigadier oversteekmoeder”, een boek dat zij vervolgens met persoonlijke noot aanbood aan de voorzitter van de bieb. 

Dankzij de aanwezigheid van zoveel belangstellenden en de inzet van vele vrijwilligers, ook van het SKAC, is deze middag een succes geworden. Er hebben zich meteen al 26 nieuwe leden ingeschreven! De nieuwe inschrijffolders worden binnenkort nog huis aan huis verspreid zodat iedereen in de gemeente alsnog de kans krijgt om lid te worden van de bibliotheek.


«   »