Home » Blog/nieuws » Willibrordusschool op bezoek bij Bibliotheek Alphen-Chaam

Willibrordusschool op bezoek bij Bibliotheek Alphen-Chaam

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 14:52

De meeste kinderen van groep 3 uit Alphen hadden hun bieb nog nooit van binnen gezien. Hoog tijd voor een kennismaking.

Wat is er behalve “gewone” boeken nog meer te vinden, waar staat het, hoe werkt het en nog veel meer andere wetenswaardigheden kwamen aan de orde bij de start van het programma.

Daarna gingen ze aan het werk met opdrachten als “Zoek een boek” en “Zoek de zin” met leesboeken van het niveau midden/eind groep 3. Daarvan hebben we er een heleboel, want beginnende lezertjes vormen voor de  bibliotheek een belangrijke doelgroep.

Het zoekwerk was niet altijd even gemakkelijk, maar de kinderen deden ongelooflijk goed hun best om het voor elkaar te krijgen. En dat lukte dus ook.

Verder mochten ze Woorddomino spelen en moesten ze een aantal vragen beantwoorden zoals: Waar staan de luisterboeken? Aan welk tekeningetje kun je zien dat een boek over sport gaat?

Mede dankzij de inzet van ouders, leerkrachten, vrijwilligers van de bieb én het enthousiasme van de kinderen werd het een gezellige, leerzame ochtend.

Na schooltijd kwamen  er al ouders terug met hun kinderen om een abonnement af te sluiten. Dat zien we graag. De bieb is in onze gemeente voor iedereen gratis en het aanbod van boeken zal u beslist verbazen. U bent van harte welkom.

 

 


«   »