Home » Blog/nieuws » Prentenboekpresentatie in de Bibliotheek Alphen-Chaam

Prentenboekpresentatie in de Bibliotheek Alphen-Chaam

Gepubliceerd op 17 oktober 2020 om 19:30

Het was lang geleden dat we een groep kinderen op bezoek hadden in onze bibliotheek, maar nu was het dan toch zo ver. Juf Marij Gulickx had haar favoriete prentenboeken met bijbehorende accessoires meegebracht voor de kleuters van De Driesprong.

Zoals we gewend zijn van Marij werd het weer een hele happening. Haar presentatie is altijd veel meer dan alleen voorlezen en luisteren, kinderen worden actief betrokken bij het verhaal.

Voor de jongste kinderen was de keuze gevallen op “Ik ben de koning” van Leo Timmers, een grappig verhaal met prachtige kleurrijke illustraties. Over een schildpad die ineens een kroon op zijn schild heeft en dus de koning moet zijn, maar daar zijn de andere dieren het niet mee eens.

Voor de kleuters van groep 2 had Marij “Het harnas van Max” van Helme Heine uitgekozen. Neushoorntje Max heeft zo’n dunne huid dat zijn hoorn al buigt als er een vlinder op gaat zitten. Om beter zijn mannetje te kunnen staan trekt Max bokshandschoenen en een ridderharnas aan.

De kinderen hebben enorm genoten van deze voorstelling. Eindelijk weer eens een heerlijk uitstapje naar de bieb. Dankjewel Marij en graag tot de volgende keer in betere tijden.


«   »