Home » Blog/nieuws » Schrijfster Rian Visser opent Kinderboekenweek van de Driesprong in Bibliotheek Alphen-Chaam

Schrijfster Rian Visser opent Kinderboekenweek van de Driesprong in Bibliotheek Alphen-Chaam

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 12:07

Op dinsdagochtend 5 oktober bezoekt de kinderboekenschrijfster Rian Visser de Bibliotheek Alphen-Chaam voor de groepen 3 en 4 van de Driesprong.

Kinderboekenweek op de Driesprong

Ook dit jaar besteedt de Driesprong uitgebreid aandacht aan de Kinderboekenweek. Een van de activiteiten is de komst naar de bibliotheek van kinderboekenschrijfster Rian Visser, speciaal voor de drie groepen 3 en 4. Rian leest een stukje voor uit Blitz, een kinderserie over een groen ruimtewezentje dat op bol Nul woont. Ze beantwoordt vragen van de leerlingen. Hoe bedenk je een verhaal? Hoe wordt een boek gemaakt? Wie heeft de knuffel Blitz gehaakt? Hoeveel boeken heeft u geschreven? Samen met de leerlingen maakt ze een filmpje met behulp van Puppet Pals HD, waarin twee leerlingen een hoofdrol mogen spelen. Groep 4 doet bovendien een speurtocht in de bibliotheek waarbij ze een puzzel over Blitz oplossen. Aan het einde van de presentatie worden de groepen door Rian verrast met een boekenkoffer en posters voor in de klas.

Rian Visser

Rian Visser is een grafisch ontwerper en kinderboekenschrijfster. Ze heeft al meer dan 110 boeken op haar naam staan. Ze schrijft humoristische en spannende kinderboeken, die perfect aansluiten bij de leefwereld van kinderen. Ze is zeer bedreven in het schrijven op lagere AVI-niveaus en in het bedenken van spannende verhalen voor minder goede lezers. Haar boeken zijn vorig jaar 75.000 keer uitgeleend in bibliotheken in Nederland. In de Bibliotheek Alphen-Chaam zijn de series Robotoorlog en Blitz haar meest gelezen boeken. Geen wonder dat zij gevraagd is om de kinderen van de Driesprong te inspireren tot lezen en zelfs misschien wel tot het zelf schrijven van een verhaal of boek.


«   »