Home » Blog/nieuws » Petra in de bibliotheek Alphen-Chaam

Petra in de bibliotheek Alphen-Chaam

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 11:32

In het kader van de Kinderboekenweek presenteert Juf Marij Gulickx elk jaar een prentenboek aan de kleuters van De Driesprong. Inmiddels een mooie traditie.

Dit jaar was het “Petra“ van Marianna Coppo, een Italiaanse schrijfster die al heel wat kinderboeken op haar naam heeft. Dit boek is haar eerste boek dat in het Nederlands is vertaald. Een passend verhaal bij het thema van de Kinderboekenweek: Worden wat je wil.

Petra is een grote steen, een berg met heel veel fantasie. Want  hoewel ze niet bewogen kan worden door de wind of de tijd, kan ze wel degelijk veranderen in een ei of een eiland en zelfs in een olifant.  Vol optimisme past ze zich aan elke nieuwe situatie aan. Een prentenboek met weinig tekst en eenvoudige, sfeervolle tekeningen die veel ruimte bieden aan een eigen invulling door de kinderen.

Juf Marij liet eens temeer zien dat zo’n boek niet alleen de fantasie prikkelt van de kleuters, maar ook de mogelijkheid biedt om de motoriek te oefenen en de taalontwikkeling verder te ontwikkelen.

En wat wil je nou als kleuter later worden? Nou, gewoon Mario of Sinterklaas of mountainbiker.


«   »