Home » Blog/nieuws » Activiteiten in de bibliotheek Alphen-Chaam

Activiteiten in de bibliotheek Alphen-Chaam

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 12:29

Na een lange, te rustige tijd, konden er in de afgelopen week twee nieuwe activiteiten georganiseerd worden in onze bibliotheek.

Nationale Voorleesdagen

Van 26 januari t/m 5 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Dit is een belangrijke gebeurtenis voor jonge kinderen. Deze dagen zijn bedoeld om voorlezen te stimuleren. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en is op de eerste plaats heel erg leuk. Daarom zijn deze dagen ook heel belangrijk voor onze bibliotheek.

Omdat corona toch weer roet in het eten gooide konden niet alle groepen kleuters komen. Maar vrijdag 28 februari kwamen de eerste twee groepen van Puur. Onze vaste voorlezeres, ’juffrouw’ Lia had gekozen voor een verhaal over een olifant die ging varen. Is dat niet spannend? Zij wist de kindertjes helemaal mee te nemen in het verhaal, zij luisterden geboeid en stelden ook vragen en maakten opmerkingen. Het was schitterend.

We keken vol verwachting uit naar 31 januari maar helaas moesten de kleine genodigden die deze dag zouden komen, verstek laten gaan vanwege, ook weer, een groot aantal besmettingen. Daar moeten we op dit moment steeds rekening mee houden, maar zij komen nu maandag 7 februari om 9.30 uur. Ria Gooijers zal hen dan voorlezen.

Poëzieweek

Het andere evenement is de Nederlands/Vlaamse poëzieweek van 27 januari t/m 3 februari. Ook daaraan wilden wij voldoende aandacht besteden. Het thema van dit jaar was ’Natuur’. Wij zijn er trots op dat wij in ons midden een dichter/schrijver hebben, Frans Brocatus. In de bibliotheek is een tentoonstelling ingericht met gedichtenbundels en gedichten en met aandacht voor de poosplaatsen in de natuur rondom Chaam. Hierop staan heel veel gedichten van Frans, maar ook werken van andere dichters. U kunt dit alles komen bekijken en bewonderen in onze bibliotheek. Zelfs voor de kinderen zijn er dichtbundeltjes en boekjes tentoongesteld.

Ook leest Frans voor uit eigen werk, waarvan een video is opgenomen. De video wordt tijdens de openstellingen van de bibliotheek afgespeeld. Deze kunt u ook zien op Facebook en op onze website Agenda Archief 

Een voorproefje van de tentoonstelling staat eveneens op onze Facebook pagina.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft onze medewerkster Francis van Erk een prachtige boekenlegger ontworpen. De boekenlegger is verkrijgbaar aan de balie.

We hopen en denken dat het jaar zo goed begonnen is en we zien uit naar meer activiteiten waarbij weer meer mogelijk zal zijn.


«   »