Home » Blog/nieuws » ZEER GESLAAGDE BOEKPRESENTATIE VAN FRANS BROCATUS IN BIBLIOTHEEK ALPHEN-CHAAM

ZEER GESLAAGDE BOEKPRESENTATIE VAN FRANS BROCATUS IN BIBLIOTHEEK ALPHEN-CHAAM

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 17:49

“De nacht is nooit af” is de ietwat mysterieuze titel van het nieuwste boek van de Chaamse auteur Frans Brocatus.

De titel wordt duidelijker als men het boek gelezen heeft, zegt Frans.

Dit boek heeft hij op donderdag 21 april tijdens een goed bezochte en prettige bijeenkomst ten doop gehouden in de bibliotheek Alphen-Chaam .

Als interviewer trad op de auteur Gert-Jan van den Bemd uit Breda. De vragen die aan Frans gesteld werden, gingen allereerst over het begin en de ontwikkeling van zijn schrijversloopbaan, die al begon op 15-jarige leeftijd, vooral met dichten. Als klein kind al was Frans gefascineerd door taal en poëzie.

Beide vormen beheerst hij, poëzie is meer iets voor hemzelf dat gelezen mag worden, proza wil hij aan zijn publiek tonen.

Ook de totstandkoming en de opbouw van zijn nieuwste boek “De nacht is nooit af” kwamen aan de orde. Een tipje van de sluier over de inhoud werd opgelicht, maar natuurlijk minimaal om de luisteraar in spanning te laten.

Frans beschrijft het verhaal zonder veel omhaal, maar hij raadt de lezer wel aan tussen de regels te lezen. Daar kan de lezer veel uit halen.

Er zitten autobiografische aspecten in, eigenlijk hebben de vier personages allen iets van de auteur in zich.

Het was een geanimeerd gesprek tussen interviewer en auteur waarnaar met interesse geluisterd werd.

Tot slot las Frans een bladzijde voor uit het boek, het begin van het verhaal.

Na het officiële gedeelte werd de presentatie gevierd met een drankje en verzorgde Frans een signeersessie waarvoor veel belangstelling was.

 

Een woord van dank is op zijn plaats natuurlijk aan Frans en aan Gert-Jan, alsmede aan Innana van den Berg van uitgeverij Ambilicious die vooraf een korte typering van Frans gaf en de signeersessie begeleidde.

 

De bibliotheek Alphen-Chaam hoopt nog vaker dergelijk mooie literaire bijeenkomsten te kunnen organiseren.

FotoFrankTeems 


«