Reserveren en verlengen

Het reserveren en verlengen van materialen van de Bibliotheek Alphen-Chaam kan vanaf een smartphone of tablet  met de Aura Libary app , en vanaf een PC met Aura Online Zoeken. Er staat in de bibliotheek een computer waar men ook gebruik van kan maken. 

- Aura Libary lenersapp.

Je kunt deze gratis lenersapp downloaden. Met deze app zie je de nieuwe aanwinsten (Spotlight), welke boeken je gereserveerd en  geleend hebt en je leenhistorie (Items), korte informatie over de app en de bibliotheek (Homepage), thema's ontdekken (Ontdek), en jou gegevens (Ik) Het kan allemaal met de lenersapp. 

Download de app Aura Library naar je smartphone of tablet etc.

- selecteer uit de lijst Bibliotheek Alphen-Chaam, Chaam.

- Maak een account aan - Lenerscode is je pasnummer: 486100...  Vul ook de andere gegevens in en kies tenslotte "Registreren".

- Inloggen: pasnummer en wachtwoord en je kunt aan de slag!

Wat zie je op de lenerasapp?

Bij Spotlight vind je de nieuwe aanwinsten en E-books.                            Al jouw gereserveerde, en geleende boeken, E-books en historie vind je via Items en kun je je (bijna te late) boeken verlengen.                Op de pagina Homepage staat wat korte informatie over de app en de bibliotheek. Bij Ontdek hoef je geen titel of schrijver in te geven, maar staan de boeken ingedeeld op thema's (genre). Bij IK staan jou gegevens vermeld. Bij het icoontje met het vergrootglas kun je zoeken op schrijver of titel van een boek en kun je dit boek reserveren.

- Aura Online Zoeken

Op je PC kun je via de link Aura Online Zoeken ook alle functie gebruiken. Gebruik je de Aura Library app? Dan zijn je accountgegevens het zelfde als voor Mijn Aura Space . 
Nog geen 'Mijn Aura Space' dan kun je op dezelfde pagina een account aanmaken.

Wat zie je bij Aura Online Zoeken?

Bij Home vind je de nieuwe aanwinsten en Ebooks. Bij  (uitgebreid) Zoeken, zoek je op schrijver of titel van een boek en kun je dit boek evt. reserverenLet op! Je moet nog eenmaal klikken op de titel om te reserveren of om te zien of het exemplaar aanwezig is.  Bij Ontdekken hoef je geen titel of schrijver in te geven, maar staan de boeken ingedeeld op thema's (genre).  Bij Mijn Aura Space vind je, na inloggen, al jouw geleende, gereserveerde en eerder geleende boeken en kun je je (bijna te late) boeken verlengen.                           

Boeken gereserveerd?

Zodra het gereserveerde boek klaar ligt, krijg je hiervan per mail of telefonisch bericht. 
Gereserveerde boeken staan maximaal 8 dagen ter beschikking. Daarna wordt de reservering klaargemaakt voor de volgende lener.

Boeken verlengen?

Verlengen kan:

- via de Aura Libary leners app.  

- Telefonisch : 06-42356153 tijdens de Openingsuren

- Of via  'Mijn Auro Space'